A popcorntól nem hízok, de nem ehetem azt minden nap

Egészen eltérő dolgokat hallok és olvasok a popcornról, ami a kedvenc filmnézős kajám. Volt ahol azt olvastam, a pattogatott kukorica is túl sok kalóriát tartalmaz ahhoz, hogy ehessem, ha fogyózni akarok, de a gyakorlatban nekem mégis mintha beválna. Az esti filmnézéshez számomra otthon is kihagyhatatlan nasi ez, nem csak a moziban, és amennyiben csak ez teszi ki a vacsorámat hosszú ideig (minden film mellé pattogatok egy zacskóval), akkor hosszú távon mintha kevésbé híznék – így vettem észre. Nem akarok senkit sem félrevezetni, de próbáljátok ki, ha ti is épp fogyóztok. Szerintem laktat, mégsem hizlal.

Persze, egy idő után unalmas, még nekem is. Egy-két napot kihagyok néha, és az esti (házi)mozizáson túl nem szeretnék napjában többször is azt enni, úgyhogy tudom: nem ez lesz a végső megoldás. Mert én éppen tényleg fogyózom. És a mozgás mellett mindenképp akarok ezért máshogy is tenni! Elhízás elleni szereket kezdtem hát keresni a neten, hogy rásegítsek egy kicsit az étrendemre, amikor megtaláltam a prevenciopatika.hu nevű oldalt. Egészen megörültem, hogy van ilyen, gyógyszereket, életmód-kiegészítőket házhoz szállító webshop, bár tudom, kicsit le vagyok maradva. Azért is gondolom ezt, mert a Prevenció Patika egészen régóta működő szolgáltatás, nem is hiszem el, hogy ez eddig kimaradhatott az életemből. Valamiért – tudom, hiba volt – de gyógyszertárba, drogériába eddig mindig “lábon jártam”, pedig pont oda néha kevésbé javallott, amikor például beteg az ember.

Tehát ez a netes gyógyszerwebshop, ahol gyógyszeren kívül ennyi minden van, egy nagyszerű ötlet. És mindenről pontosan, részletesen leírják, hogy micsoda. Nem mintha, online ne lehetne velük is konzultálni attól még, hogy nem megyünk személyesen el hozzájuk. Tényleg rengeteg leírással segítenek, nem csak magukról a készítményekről, de úgy általában is, a blogjukon.

Ha már először ott jártam náluk anno, átnéztem, hogy az elhízás elleni szerek mellett, mi található még a palettájukon, és mindenekelőtt, hogy mennyire népszerű a “hely”. Manapság, ha az ember vásárol valahol az interneten, pláne egy olyan helyen, ami nem a lakókörnyezetében van, és nem hall róla másoktól, ami minőséget illeti, általában utánaolvas a világhálón, hogy hogyan értékelik a korábbi vásárlók az üzletet. Rengeteg olyan oldal van már, ahol pontozni lehet mindenféle szolgáltatást. A Prevenció Patikát pedig elképesztően sokan ajánlják ezeken az oldalakon. A visszajelzések róluk a legtöbb helyen kiválók. A legtöbben pedig a széles választékot, a gyorsaságot, a precizitást, és a költséghatékonyságot emelik ki velük kapcsolatban. Miután én is szereztem velük már “néhány alkalmas” tapasztalatot, én is ki tudom fejteni, hogy miért ezek a szempontok szólnak mellettük… A széles választék például tényleg magáért beszél. Elég átbogarászni a nekünk fontos menüpontokból a még részletesebb almenüket, és látni fogjuk, hogy a Prevenciónál valóban megtalálunk szinte mindent. A gyorsaság szintén nem szorul magyarázatra. Az ország egyik legprofibb futárszolgálatával dolgoztatnak, és tapasztaltam, hogy nem húzzák az időt, ami a rendelés felvételét, a csomagolást és a futárnak történő átadást illeti. Precízek, mert nem tapasztaltam még, hogy nem azt kaptam amit vártam. Ha valami nincs raktáron, azt gyorsan beszerzik, és költséghatékonyak, mert mindig vannak hívogató akciók az oldalukon.

Elhízás elleni szerek

De visszatérve az elhízás elleni szerekre: amikor egyfajta étrendet követ az ember, vagy sportol, esetleg pont arról van szó, hogy az étrendjét kiegészíti bizonyos, akár elhízás elleni szerek alkalmazásával, akkor nem teheti meg, hogy leáll azokkal amiatt, mert adott esetben nincs utánpótlás. A Prevenció Patika ilyen szempontból nekem egy biztos pont lett az életemben. Náluk nem fordul elő, hogy valamiből úgy kifogynak, hogy nem tudják azt nekem beszerezni. Valamint ugye annak a veszélye sem áll fenn, hogy nincs időm elmenni a patikába, ezért csúsznak a napok a következetes táplálkozásban és a kiegészítők bevitelében, hisz oda rendelem a termékeket ahová csak akarom. És a rendelés folyamata nem emészt fel sok időt, szóval mindig be lehet iktatni bármelyik napra. Azért persze, mint mindennel, ezzel kapcsolatban is azt javasolom: ha már valami fogyóban van otthon, időben kezdjük el pótolni!

Reméljük jövőre látható hatása lesz tehát a fogyókúrámnak, bár kicsit stresszelem magam vele, hogy saját magamon és az elszánásomon kívül, már semmi máson nem múlik a dolog. Elhízás elleni szerek mindig lesznek a gyógyszeres szekrényben, mert mindig időben jönnek a Prevenció-shopból.