Forgatni csak hűvösben lehet, de a klimaglobal.eu segített

Süteményes boltunk van egy kisvárosba és hatalmas izgatottság fogott el minket, mikor megtudtuk, hogy filmforgatás fogja kezdetét venni. Sok minden nem szokott történni, ezért ez volt a legizgalmasabb hír hónapok óta. Nem sokkal később részleteket is megtudtunk, valamint felkértek bennünket, hogy engedjük be a stábot néhány perc erejére a boltunkba,

Hatalmas megtiszteltetés volt ez és természetesen azonnal elkezdtük a kis boltot még szebbé varázsolni. Az ablakokat fényesre pucoltuk, a kirakatot újraterveztük, viszont mikor kész lettünk rá kellett ébrednünk, hogy valami hiányzik. Irtó meleg volt és a mobil klímánk ezzel a hőséggel már nem tudta felvenni a versenyt. Egyik ismerősünk javasolta a klimaglobal.eu weboldalt.

Fel is mentem gyorsan, hogy megnézzem mik a lehetőségek. Nagyon aggódtam, mert nem tudtak sokat a klímákról, viszont a weboldalon minden nagyon érthetően le volt írva és segítő kérdésekkel is könnyítették a választást. Fontos eldönteni, hogy mekkora a helyiség , amit hűteni szeretnénk vagy esetleg fűteni is. Mekkora a ráfordítható keret. Hogyan képzeljük el a klíma helyét, mennyezetit vagy oldalfalit szeretnénk.

Hogyan működik

Mindig azt gondoltam, hogy a klímába bemegy a levegő, megforgatja és ezáltal hűl le, viszont ez nem igaz. A klíma belseje négy fő részből áll. Ezek között van a kondenzátor, a kompresszor, ami a hűtőfolyadék keringetéséért felel, a fojtás és a párologtató, ami maga a beltéri egység és persze itt történik a párologtatás.

De mégis hogyan történik ez a folyamat. Megtudtam, hogy a klíma belsejében olyan gázok vannak, melyek forráspontja nagyon alacsony. Ezek párologtatása történik a klíma belsejében és ez hőelvonással jár. Ezáltal ez a keringetett hűvös levegő a helyiségbe jut, ezzel lehűtve a teret.

Melyik legyen

Egy fontos kérdés, hogy egy vagy több klíma berendezést szeretnénk elhelyezni. Ezáltal mono- vagy multi klímáról beszélünk. A klimaglobal.eu-n öt különböző klíma közül lehet választani. Vannak az oldalfali klímák, amiket a legtöbbször lehet látni az ingatlanokon. Mennyezeti és légcsatornázható klíma, valamit parapet vagy mobil klíma.

Fontos szempont, hogy mi az amire lehetőségünk van. Ha bérelünk vagy műemlék típusú épületben lakunk, nincs lehetőségünk rá, hogy megbontsuk a falat és kialakítsuk a légkondicionáló rendszert. Szerencsére nem kell aggódnunk, mert a klimaglobal.eu munkatársai végeznek helyszíni felmérést, ezért ha nem tudjuk eldönteni, hogy mi lenne a legjobb megoldás, ők tudnak tanácsot adni.

Megéri?

Lényeges kérdés, hogy valóban megéri-e felszereltetni a klímát. Fontos, hogy mielőtt nekifogunk, ellenőrizzük, hogy a meleg nem szökik-e be az ablakrések között. Ha igen akkor azt mindenképpen meg kell javítani, mert ha a meleg beáramlik, akkor a klíma sokkal többször fogja azt érezni, hogy hűteni kell a levegőt és többet fog működni. Ha olcsóbb klímát veszünk, az hamarabb el fog romlani, hosszú távon többet kell a karbantartására költeni mint eredetileg terveztük.

Mikor megnyitottuk a boltot, mobil klímát vettünk, mert az fért bele a költségvetésbe, sajnos abból is az olcsóbb faját. Több gondunk is volt vele és terveztük a cserét és ez egy remek alkalom volt rá. A klimaglobal.eu segítségével, időben be tudták szerelni a klímát, mielőtt a forgatás megkezdődött volna. Hatalmas élmény volt az egész és büszkék vagyunk, hogy a mi kis boltunkat választották. A színészek el voltak bűvölve a finom süteményektől és a hűsítő élménytől.

klimaglobal.eu