Még a moziban is a napelemes rendszereket nézegettük

Amikor építkezik az ember, mindenhol azt figyeli, akár önkéntelenül is, amire szüksége van. Nemrégiben mi is építkezésbe vágtunk a párommal és bár kisebb nagyobb csúszások előfordultak, sőt, még most sincs kész teljesen minden. Azért már ott lakunk és nosztalgiával emlékszünk vissza azokra az esetekre, amikor teljesen beszippantott bennünket a téma.

Az egyik ilyenre különöse emlékszem. A moziban ültünk és egy totál félelmetes horrort néztünk, amikor megláttuk az egyik házon a napelemeket és egymásra néztünk és felnevettünk. A napelem rendszer támogatásról beszélgettünk ugyanis korábban, hogy a büdzsénk már nem igazán engedte volna, de mindenképp szerettünk volna napelemet is.

Egyébként is totál beszippantja az embert az építkezés, mindenhol a fugákat, csempéket, ajtókat néztük, a falak színét. Azon voltunk, hogy minél szebb otthonunk legyen, de szerintem ez természetes is. Persze az anyagi lehetőségek mindig korlátokat jelentenek, és mi sem élünk nagy lábon, kétszer annyit is el tudtunk volna költeni, de azért nagyjából kész lett a házunk.

napelem rendszer támogatás

A környezetvédelem is régóta fontos kérdés az életünkben és túl azon, hogy szelektíven gyűjtjük a hulladékot és inkább megpróbálunk kevesebb szemetet termelni, mást is teszünk. Például azzal, hogy megpróbálunk minél kevesebb energiát fogyasztani, minél kevésbé szennyezni a környezetet. Régóta nagy vágyunk volt már egy elektromos autó beszerzése második autónak. Amivel lehet rövidebb távokat tenni, vásárolni, gyerekekért szaladgálni. És amit lehet otthon tölteni. Ezért gondoltunk először a napelemre is, hisz nincs is annál tisztább, zöldebb dolog, mint saját energiával feltölteni az autót. Zéró károsanyag-kibocsátást érhetünk el így, és ez nagyon fontos volt.

Emellett az is, hogy szerettünk volna függetlenedni a szolgáltatóktól és a napelem ebben nagy lehetőségeket rejt. A napelem rendszer támogatás persze továbbra is aktívan foglalkoztatott bennünket és ekkor találtunk rá a napelemesrendszerek.info-ra. Itt minden segítséget megkaptunk, amire csak vágyhatunk, a tervezéstől egész a kivitelezés végéig.

A támogatási lehetőségek sokfélék, érdemes a honlapon tájékozódni ezekről. Vannak bizonyos feltételek mellett, ezek lehetnek földrajzi feltételek vagy akár az ingatlan típusára és a használati módjára vonatkozó feltételek. Szóval vannak vissza nem térítendő támogatások és vannak olyanok is, melyek nulla százalékos hitelt kínálnak. Ha pedig éppen ilyet nem találunk, ami kifejezetten a napelemes rendszerek telepítésére lenne kiírva, akkor se essünk kétségbe.

Vannak ugyanis olyan banki konstrukciók, melyek igen kedvező feltételeket kínálnak. Mi ez utóbbi lehetőséggel éltünk, hisz mindenképp szerettük volna a napelemeket. 8-10 év alatt térül meg egyébként a beruházás és utána valóban ingyen lesz az áram. Amivel aztán működtetni tudjuk a háztartási berendezéseinket és minden mást is. A jövőre is gondoltunk a terveztetésnél és mivel néhány év múlva, amikor majd helyre jövünk anyagilag, szeretnénk hőszivattyús rendszert, így ezt már beletervezték nekünk.

A napelemesrendszerek.info-n minden kérdésre választ kaptunk, mi magunk is tájékozódtunk a különböző kérdésekben, hisz szerettünk volna felkészültek lenni. Érdemes volt, ez a tapasztalatunk. Nemcsak azért, mert nem fizetünk villanyszámlát, hanem azért is, mert így a környezetünket is védjük.

Én azóta is csak bátorítani tudok mindenkit, hogy vágjon bele, mert ez egy nagyszerű dolog, főleg ha valamilyen típusú támogatást is lehet hozzá intézni. Minderről részletesen a napelemesrendszerek.info honlapon lehet tájékozódni és akár időpontot is kérhetünk a helyszíni felmérésre.

Az építkezés lehet öröm és lehet idegesség is. Ha belegondolunk, nekünk is jutott mindkettő belőle. Azonban mindig egy hajóban eveztünk, mindig megbeszéltünk mindent. És megpróbáltunk még a nehéz körülmények között is optimistán hozzáállni. Ez pedig a végeredményen is látszik.