Vajon a Vasember ruháját plazmavágással készítették?

Kisfiam a szuperhősös korszakába lépett és a férfiakat ismerve talán soha nem is fog onnan kikerülni, de nincs is ezzel semmi baj. Kedvence a Vasember, talán egy picit azért is, mert ez volt az első moziélménye, az első történet, amit ott látott. Imádja, ahogyan Tony Stark formálja, bütyköli, alakítgatja szuper ruháit, persze időnként vicces baleseteket produkálva. Persze ezek a cuccok nem szabónál készülnek, afféle páncélok, amelyekkel közlekedni és lőni is lehet. Ez persze szokás szerint ezer meg egy kérdést indított el benne.

Kérdezte is a gyerek, hogy a valóságban lehet e vágni és alakítani a különböző fémeket. Mivel eléggé zavarba jöttem a témától, segítségül hívtuk a keresőt. Így bukkantunk az acelpartner.hu/plazmavagas linkre, ami a számomra addig ismeretlen Acélpartner Kft oldalára vezetett minket. Itt rengeteg információ állt rendelkezésünkre a különböző acéltípusokról, azok vágási és feldolgozási formáiról. Érdeklődve böngésztük az oldalt tetszettek neki nagyon, és a videókat is izgalmasnak találta.

Megtudtuk, hogy acéllemezeket lehet vágni hővel, árammal, de még vízzel is. A feldolgozás technikája attól is függ, hogy milyen az acél típusa és kémiai összetétele. Más eljárással kell vágni egy enyhén vagy egy erősen ötvözött acéltípust is például. A weboldal nagyon sok érdekes információt tartalmaz, összeszedett és látszik, hogy egy olyan céget mutat be, amely már több, mint 20 éve jelen van a piacon. Ügyfeleik főleg az építőipar, a gépipar és az engergiaipar területéről kerülnek ki. Nemcsak hazánkban, de nemzetközi színtéren is tevékenykednek. Tevékenységi körüket úgy alakították és bővítették az idők során, hogy a legspecifikusabb vevői igényeket is ki tudják elégíteni. ehhez elkerülhetetlen volt gépeik folyamatos fejlesztése és új berendezések beszerzése is.

Egyféle tevékenységhez többféle gépet alkalmaznak, hogy rövid határidővel tudják vállani a megbízásokat, illetve szükség esetén a sürgős megrendeléseket is kezelni tudják. CNC plazmavágó gépük például háromféle is van, mind rotációs fejjel felszereltek. Ennek köszönhetően merőlegesen, ferdén is tudnak vágni, valamint jelölni, írni az adott fémfelületre.  Mindig arra törekszenek, hogy magas minőségű alapanyagokból, elérhető áron tudjanak dolgozni, hiszen ezzel nemcsak elégedett ügyfeleket, de egyre bővülő ügyfélkört és folyamatosan visszatérő vásárlókat tudhatnak magukénak.

Fő profiljuk a CNC plazma- és lángvágás, gépi forgácsolás, szemcseszórásos felülettisztítás. Egyéni igények felmerülése esetén vállalnak építőipari és bérmunkát is. Előbbiek közé tartozik a különféle lakatos, építőmesteri és kőművesmunkák elvégzése. A bérmunka pedig azt jelenti, hogy az ügyfél által hozott anyagokat a leegyeztetett eljárással és igényelt darabszámban végzik el. Emellett foglalkoznak acéllemez kereskedelemmel is. Honlapjukon alapos részletességgel van felsorolva az összes olyan lemeztípus, ami elérhető náluk. Saját, nagy volumenű raktárkészletről értékesítenek, ezért az igényeket gyorsan és széleskörűen ki tudják szolgálni.

Sokáig olvasgattuk és nézegettük még az oldalt, ami szerintem azok számára is érdekes lehet, akik csak böngészgetni és nem konkrét vásárlási céllal keverednek oda. Az oldal áttekinthető, menüje szépen pontokba szedett, minden szükséges információval, amit az Acélpartner kft-ről tudni érdemes. Nagy fokú szakértelemről tanúskodik a különböző eljárások és ötvözettípusok részletes bemutatása, emellett a kereskedelmükben értékesített lemezek bemutatása és felsorolása is rendkívül alapos és lényegre törő.

Kisfiamnak legjobban a képek és a videók tetszettek az oldalon és azonnal konstatálta: Anya, szerintem tuti meg tudnák csinálni ők is a Vasember ruháját. Aztán persze kérte, hogy nézzük meg még egyszer az összes részt. Ezért kimentem a konyhába kukoricát pattogtatni, ő pedig elindította az első és számára legkedvesebb epizódot.