A fogbeültetés nem csak a szupersztárok számára elérhető beavatkozás

Aki szereti a Hollywoodi filmeket és sorozatokat, az már bizonyára megfigyelte, milyen szép fogsorral rendelkeznek a főszereplők. Ez különösen igaz arra a filmre, amit nemrég láttam. Egy lányról szólt, aki szeretett volna híres színésznő lenni. Ez természetesen nem olyan egyszerű, rengeteg kitartást és áldozatot igényel. A főszereplő lány napközben egy kávézóban dolgozott, és állandóan kasztingokra járt, ahol többnyire sikertelenül szerepelt.

Egy ilyen sikertelen kaszting után úgy döntött elmegy a barátnőivel szórakozni, hogy jobb kedvre derüljön. A buliban, ahova mentek megismerkedett egy jazz zongoristával. Kezdetben nem volt semmi jele annak, hogy lesz köztük valami, de a sors újra összehozta őket. Mondanom sem kell, hogy ezzel elkezdődött a tömény szerelmi történet. Együtt jártak jazz bárokba, és mindketten a karrierjük felépítésén dolgoztak. Aztán tovaszállt a rózsaszín köd, és jöttek az összeveszések. Végül szakítottak, de a srác még rávette a lányt, hogy menjen el egy kasztingra. A többit nem mondom el, nézd meg ha érdekel.

Valahol azt hallottam, hogy a sztárok foga azért olyan szép, mert kiszedetik az eredetit, és műfogakat tesznek a helyére. Elég morbid megoldásnak tűnt, de felkeltette az érdeklődésem, és elkezdtem kutakodni mennyibe kerülhet az eljárás, és pontosan hogyan is történik a beavatkozás.

Rátaláltam a fogorvosbudapest.info oldalára, ahol mindent megtudtam a témával kapcsolatban. Először is a fogbeültetés árak érdekeltek. Általában a fogorvosi rendelők nem tesznek ki ár táblát, mondván, hogy az árszabás egyéni konzultáció alapján történik. A Fogorvos Budapest – mint sok minden másban – ebben is a többiek előtt jár, mert ők adnak a leendő páciensek számára egy tájékoztató jellegű ár listát. Szerintem ez szuper dolog, mert gyorsan kiszámolhatjuk, hogy nagyságrendileg mennyi is lesz a beavatkozás.

Lássuk hát azokat az árakat! Három kategória van, rögzített pótlások, kivehető pótlások és ideiglenes pótlások. Az első kategóriában vannak végleges koronák és ideiglenes koronák. A Fémkerámia korona irányára 35.000 Ft, míg a cirkónium korona 55.000 Ft. A cirkónium egyébként egy átmeneti fémek közé tartozó kémiai elem. Színe ezüstfehér, jól alakítható, nagy a szilárdsága és 1857 Celsius fokon olvad, tehát a legforróbb csókokat is kibírja. Kémiailag ellenálló. Ezek a tulajdonságok kiválóvá teszik a fogtechnikai alkalmazásra. Ideiglenes koronákból van technikusi korona, amely 10.000 Ft és rendelői ideiglenes korona, ami 5.000 Ft. A koronaeltávolítást pedig 2.000 Ft-ért végzik el az orvosok.

Ha kivehető pótlásra van szükség, akkor teljes kivehető pótlást 100.000 Ft-ért kaphatunk. A részleges kivehető pótlás 120.000 Ft, a fémlemezes részleges pótlás pedig 180.000 Ft. A részleges kivehető pótlást szükség esetén rejtett elhorgonyzással is megcsinálják, ez 220.000 Ft, amihez hozzájön a rögzített rész ára.

Ideiglenes pótlásoknál a kivehető klipsz 25.000 Ft körül érhető el, a teljes kivehető ideiglenes pótlás pedig 80.000 Ft.

Ha a fogbeültetés árak témáját boncolgatjuk, ejteni kell pár szót az implantációról is. Az implantátum egy csavaros szerkezetet jelent. Az alsó csavaros rész az álkapocsba megy, a felső csavaros részen pedig az implantátum felépítmény rögzül. Ez egy szépen lecsiszolt fogra hasonlít, és erre építik rá a gyönyörűséges koronát. Az implantátum beültetését 120.000 Ft értékben végzik. Az implantátum felszabadítását 15.000 Ft-ért. Felépítményből van egyenes és szögtört, előbbi 40.000 Ft, utóbbi 45.000 Ft. Koronából van fémkerámia korona, ami 45.000 Ft és cirkónium korona is, ami 65.000 Ft. Ezen kívül olyan extrákat is találunk kínálatban, mint az implantátumon rögzülő kivehető pótlás, és a csavarozható korona.

Ha az ember ilyen komoly beavatkozásra adja a fejét, nagyon nem mindegy ki végzi el. Jó orvosok, és modern eszközök nélkül nagy károkat lehet okozni a szájüregben. A Fogorvos Budapest fogorvosai és asszisztensei több mint 20 év tapasztalatával bírnak, és szenvedélyük a szakmájuk, ezért náluk biztosan jó kezekben van a páciens.