Egy csőtörés miatt majdnem meghiúsult a közös mozizás

Az egész azzal kezdődött, hogy észrevétlenül csőtörés alakult ki otthon. Persze utólag hallgatnom kellett volna a megérzéseimre, vagy legalábbis nem kellett volna figyelmen kívül hagyni a figyelmeztető jeleket. De ezen már kár rágódnom. Szóval a sztori röviden annyi, hogy a családdal moziba mentünk volna, mikor végképp kiderült, hogy csőtörés van. Bumm. Szerencsére jött a segítség, a vízszerelés net. Akik megakadályozták, hogy még nagyobb károk keletkezzenek otthon.

Mindezekről a vízszerelés net honlapján olvastam, miután felhívtam őket és egyeztettünk időpontot is. Alig vártam már, hogy túl legyünk ezen az egészen, nyilván nem csak a mozi miatt, hanem azért is, mert a vizet ki kellett zárni a lakásból. A honlapon azt olvastam, hogy a csőtörés csak nagyon kevésszer alakul ki egyik pillanatról a másikra és hogy vannak árulkodó jelek, amikből már gyaníthatjuk, hogy itt bizony csőtörés van. Utólag persze már én is összeraktam ezeket, de közben nem vettem figyelembe. Most már azt mondom, hogy sajnos. Az egyik ilyen tünet volt az, hogy egyre magasabb vízdíjat fizettem, és nem éreztem úgy, hogy több vizet fogyasztanék. A másik, hogy nem rég óta éreztem egyfajta dohos szagot a lakásban, amit nem tudtam mivel magyarázni. Persze ahogy a vízdíjról is azt gondoltam, hogy semmi különös, úgy hessegettem el magamtól a dohos szag gondolatát is. Utólag már belátom, hogy hiba volt.

A vízszerelés net szakemberei a megbeszélt időpontban megérkeztek és hozzáláttak feltérképezni a problémát. A csőtörés nem játék, ezt én is megtanultam, de megnyugtattak, hogy a lehető legkevesebb bontással jár majd ez az egész. Hisz nekik már olyan eszközeik és berendezéseik vannak, melyek segítségével fél méter pontosságra meg tudják állapítani, hogy hol is van maga a csőtörés, amit egyébként szintén sok minden okozhat. De ezekről is a vízszerelés net honlapján tájékozódtam. Annak is nagyon örültem, hogy garanciát vállalnak az elvégzett munkára, és annak is, hogy több mint harminc év tapasztalattal rendelkeznek a vízszerelés terén. A vízszerelés netre nem csak a dugulásnál és csőtörésnél lehet számítani, hanem minden olyan esetben, amikor vízszerelési munkát kell végezni.

Nekünk most a csőtörést javították meg, aminek nagyon örülök, mert így nyugodtan elmehetett az egész család mozizni, ahogy azt már megszoktuk hétvégente.