Másnaposok a Balatonon

Gondolom kevés embernek kell bemutatnom a Másnaposok és A Wall Street farkasa című filmeket. Előbbiben ugye egy las vegasi legénybúcsú másnapját követhetjük végig, utóbbi egy gazdag bróker fényűző életét mutatja be. Nos, ennek a két filmnek az ötvözete ihletett meg minket a haverjaimmal, hogy egy igazán különleges legénybúcsút szervezzünk a barátunknak. Kitaláltuk, hogy hajót bérlünk a Balatonon és ott kell majd mindenféle feladatot csinálnia Tominak, a vőlegénynek.

El is kezdtünk böngészni a neten, hogy milyen módja van egy hajóbérlésnek, s hamar ráakadtunk erre a honlapra, https://balatonpro.hu/hajoberles-balaton/, ahonnét nem is akartunk továbbmenni. Nagyon szimpatikus, barátias cégnek tűnt elsőre, normális hangnemben, részletesen volt megfogalmazva minden leírás. Vitorlást akartunk bérelni egyébként, s a BalatonPRO is pont erre specializálódott, így tudtuk, hogy jó helyen járunk. Mi a déli partot preferáljuk meg hát, ha legénybúcsú akkor persze, hogy Siófok jön szóba elsőként, és szerencsére az ő fő kikötőjük is ott van. Egyébként megbeszélés szerint más városokból is lehet indulni és érkezni is, például Fonyód, Alsóörs vagy Balatonfüred.

Nyolc vitorláshajó közül lehet választani jelenleg, ezeket egyébként képpel és leírással együtt végig nézhetjük a hajó flotta menüpontban. Minden vitorlásról kapunk tájékoztatást, hogy mennyire gyors és kezelhető például, vagy, hogy kiknek ajánlják. Ezeket figyelembe véve választottunk egyet hetünknek. Amúgy a legtöbb az 8-10 férőhelyes, így a csapatépítésekre tényleg tökéletes. Nekünk nem volt szükségünk borzalmasan nagy hajóra, de vannak olyanok, amelyek full extrásak, teljes konyhával, LCD tv-vel. Hűtőnk azért volt persze, hiszen a piákat valahol hidegen kellett tartani.

A hajóbérlés menüpontban egyébként komoly tájékoztatást kaphatunk, hogy milyen tevékenységekre hány órát érdemes kifizetni. Mi végül öt órát kértünk, hogy legyen időnk minden feladatra, meg csak úgy úszkálni, labdázni, ugrálni a vízbe. Minimum két órát ajánlanak egyébként, annak van már valami értelme is. Nyolc órás (egy nap) bérlés esetén nagyjából 60 ezer forint az ár, mely szétosztva egyáltalán nem drága. Természetesen a gyakorlott vitorlázók és jogosítvánnyal is rendelkezők kapitány nélkül kölcsönöznek hajókat, viszont közülünk senki nem próbálta még, így velünk tartott a kapitány is.

Italokat, ételt tekintve sajátot vittünk, a házi pálinka nem maradhatott el, de nagyszerűen ki van találva az egész, hiszen legénybúcsú csomagokból is választhatunk. Ezeknek az árai elsősorban időintervallumtól függően változnak és korlátlan italfogyasztást tartalmaznak. Kettő, négy és nyolcórás csomagok vannak, s mindegyik tartalmaz belépő karszalagokat az esti bulikhoz a Petőfi sétányon. Extraként válaszható kedvezményes reggeli vagy vacsora az egyik panorámás parti étterembe.

Kiegészítő programnak választható egyébként SUP-bérlés is, de lehet még egyébként sárkányhajózásra, evezésre is jelentkezni, sőt a szárazföldön quad-bérlésre is van lehetőség. Bőséges a kínálat tehát, tökéletes választás tehát a BalatonPRO, mindenféle csapatépítésért érdemes felkeresni a https://balatonpro.hu/hajoberles-balaton/ oldalt. Nekünk is nagyszerűen telt a legénybúcsú, minden percét élveztük, még akkor is, ha a sok pia miatt nem teljesen tiszták az emlékek. Egészen úgy éreztük magunkat végül mint a Másnaposokban és A Wall Street farkasában.