A kedvenc filmem megnézése után van időm bevásárolni a babámnak

Minden embernek van egy kedvenc filmje. Nem akarom hasonlítgatni ezt a médiumot az irodalomhoz, de úgy érzem, hogy az utóbbihoz képest sokkal könnyebben, sokkal több embert tud elérni. Ez nem jelenti azonban azt, hogy minőségben silányabb lenne csak azért, mert közérthetőbb. Rengeteg olyan film van, ami bőven felér egy jó könyv szintjére. Az sem igaz, hogy minden filmet könnyű megérteni. Emlékszem, hogy mikor még gyerek voltam, többször úgy jöttem ki a moziból, hogy nem is értettem, hogy mit láttam. Eltelt egy évtized, és teljesen más szemmel néztem a már korábban látott filmre.

Ezt a hobbimat most sem hagytam abba, pedig már rengeteg más kötelezettségem is van az életben. Ettől függetlenül én mindig is úgy gondolkoztam, hogy semmi olyat nem szabad feláldozni, amit szeretünk. Inkább csak alkalmazkodnunk kell az új helyzetekhez. Nekem ez az „új helyzet” a kisbabám volt és a pelenkavásárlás. Mivel nagyon sok időm elment a bevásárlással, az az ötletem támadt, hogy keresek egy webshopot ahol olcsó pelenkát tudnék vásárolni. Így kerültem a Lord shop felületére nemsokára, ahol az olcsó pelenka nem volt kérdés.

Az első vásárlásom után azt tudom mondani mindenkinek, hogy a Lord shop az egyik legjobb babás webshop, amire valaha felmentem. Nem számít, hogy milyen szintű számítógépes tudással rendelkezünk, az oldal intuitív kialakítása miatt minden egyértelmű. Vegyük példának az első belépést az oldalra. Egy átlátható kezdőlap fogad minket, ahol nem zavarnak meg minket idegesítően felugró reklámok. Ez hatalmas pluszpont, mivel általában ezért nem szeretek online vásárolni. Biztos veletek is megtörtént már, hogy gyanútlanul felmentetek egy webáruház oldalára és rögtön egy tucat ajánlatot nyomtak a képetekbe. A Lord shop ennél sokkal kifinomultabb, és tudja, hogy egy jól összerakott oldallal sokkal többet lehet elérni, mint átverős reklámokkal.

Ez a nyugodt, tudatos megtervezés jellemző az egész felületre. Amikor belépünk, még csak egy ömlesztett listát kapunk a termékekről. Ezt én nem szoktam annyiszor használni, mivel általában tervvel megyek fel az oldalra, úgyhogy nincs szükségem új ötletekre. Másoknak viszont biztosan hasznos lehet, hiszen nagyon sok jó ajánlatot tudunk ezen a részlegen felfedezni, amire egyébként nem is gondolnánk. Mindegyik termék mellé ki van írva az ára, a névre kattintva pedig tömör leírást kapunk róla. Jól láthatóan ki van az is jelezve, hogy milyen akciók vannak éppen érvényben. Mivel az olcsó pelenka keresése volt a fő szempontom, ezért nekem ez nagyon jól jött később.

De miként találom meg az olcsó pelenka ajánlatokat? Egyszerűbben, mint képzelnénk. Az ömlesztett lista fölé kell csak pillantanunk. Nem nehéz meglátni a kis gombokat, amik kategóriákat jelölnek. Ezek szűrőkként működnek, tehát ha rákattintunk az egyikre, akkor csak az általunk keresett termékeket fogja kiadni. A pelenkákhoz is tartozik egy ilyen kategória. Gyorsan rá is kattintottam, és az olcsó pelenka paradicsomba kerültem. Az előbb említett termékleírások segítségével könnyedén tudtam válogatni a különböző ajánlatok közül. Nem csak azt tudtam megnézni, hogy mennyibe kerülnek, hanem plusz paramétereket is kaptam, amik alapján biztosan meg tudtam állapítani, hogy ez az olcsó pelenka lesz számomra a legmegfelelőbb.

A vásárlás menete olyan, mint minden más webshopon, ezt nem is részletezném túlságosan. Már csak annyit akarok elmesélni, hogy rendkívül gyorsan kiérkezett a megrendelt termék, ráadásul a kiszállítási díj is alacsony volt. Én azóta már nem is igazán járok boltba, ha babatermékeket kell vásárolnom.